在希臘的吉尼雅山脈和梅加拉平原之間的一片橄欖樹中,建築事務所Tense Architecture Network為一對具有環保意識的夫妻打造了一座形狀特殊的家。
Amidst an olive grove that stands between the Geraneia Mountains and the plains of Megara, Tense Architecture Network has completed a uniquely shaped home for an environmentally conscious couple. 

這座兩百平方公尺(約60坪)的水泥建築是這對定居雅典的夫妻的第二個家。不同於傳統的建築,《梅加拉住宅》有著三角形的平面圖,並被分為四個不同的部分:兩個室內建築空間和兩個庭院。在較大的室內建築空間中有一個串連了客廳、廚房和休憩區的開放式空間,配上巨大的落地玻璃拉門,提供了優美的山景。另一區室內空間則設置了寢室,以及一個封閉的小小私人後花園。將這兩個空間連結在一起的,是一個寬敞明亮的中庭,以及一條貫穿其中的玻璃走道。
The 200-square-meter concrete building was designed as a second home for the pair, who live permanently in Athens. Unlike conventional buildings, ‘Residence in Megara’ has a triangular floor plan that is divided into four distinct sections; two interior volumes, and two courtyards. The largest of the interior buildings houses the open-plan living, kitchen and lounge area. From this space, oversized glass sliding doors offer access and views to the mountains beyond. The smaller block contains the sleep suites and backs onto an enclosed garden. Connecting these two internal spaces is a large central courtyard fit with a glazed corridor. 

設計師們使用了許多的策略,讓建築能成功融入環境,並與周圍的自然一同有機地生長:房屋的最上方是一座稍微傾斜的綠色屋頂,上面種滿了堅韌且芬芳的當地植物。透過這種能自我維持的生態系統,讓建築物成為景觀的一部分。此外,在外牆部分,設計師也在裸露的水泥外牆上加上一層土釉,透過這樣一個小巧思,將這個戲劇化的建築物完美的與地景結合。
The architects employed a number of successful strategies in order to build with, and not against, the landscape. The home has a gently tilting green roof which has been planted with hardy and fragrant native plants from the area, this “self-sustaining, biodiverse ecosystem allows for the building to naturally become part of the landscape”, the architects explain. In addition to this, the raw concrete exterior has been treated with an earthen glaze, a gentle tincture that allows the otherwise dramatic building to settle into the landscape.

#室內設計#進口傢俱推薦#進口廚具推薦#進口衛浴推薦#進口燈具推薦

Designer: Tense Architecture Network
Images: Minor Step
Words: Rosie Flanagan
Source: Ignant

 

 

#宇思文化 #住宅空間設計 #dreamhouse #建築巡禮